Hozzászólások

Kölcsey Ferenc: Vanitatum vanitas (verselemzés) — 4 hozzászólás

 1. Kölcsey Ferenc által megalkotott HIMNUSZT(mit más népek himnuszára VÁLASZKÉNT MEGALKOTOTT), csak és kizárólag magyarul, következetességgel lehet felismerni teljes mélységében..

  A “Vanitatum vanitas” veritász lebontja mindazon nevetségességeket amit más közösségek öröknek, változatlannak képzelt cselekményeket, amit a HYMNUS FÉLRE TESZ..

  Lásd itt a példa… Kölcsey nem volt magyar bambán megvezethető és megvezetett hülye: a hymnuszban az Y jelzés értékű, AZ AZ NEM RÉGIES ELÍRÁS.
  /amennyiben az lett volna életében többször cserélgette volna az i betüt, a nem csupán betű értelmet képviselő Y írás jellel/

 2. Üdv!

  Szaniszló Attilànak hívnak.

  Én ebben a műben semmilyen pesszimizmust nem véltem felfedezni, csupán életbölcseletet.

  Szerintem az ember számára nem felismerhető az, ami hiányzik belőle.

  Arra gondolok például, hogy mondjuk a harag számára a jóindulat létezése értelmetlennek, oktalannak tűnik, vagy fel sem tűnik neki.

  De az ember számára vajon melyik a jobb?

  Vagy melyik ártalmasabb?

  Vegyünk egy egyszerű példát :
  – ha haragszom, az stressz, ha stresszelek , akkor stressz-hormonok termelődnek a szervezetemben, ezek a hormonok manapság már köztudott, hogy megbetegítő hatásúak.

  Amikor elborul az elmém, akkor én sem értem a józanész szavát.

  Köszönöm!

 3. Nagyon jó az oldal csak az az egy szomorú, hogy nem lehet fénymásolni róla. Most lenne kis érettségim és így nagyon nehéz tanulni abból.

  • Örülök, hogy tetszik az oldal és jól használhatónak találod. Sajnos, pont annak érdekében, hogy az oldal fennmaradhasson és megtalálható legyen a keresőben, fontos az, hogy a látogatók a neten keresztül érjék el. Vagyis hogy ti online olvassatok, mert az oldal annál inkább megtalálható lesz, minél több időt töltenek ott a látogatók.

   A tanuláshoz azt javaslom, hogy írj magadnak egy rövid jegyzetet, vázlatot az oldalon található elemzésből, és azt tanuld meg szó szerint (tételként). Fontos, hogy kézírással legyen, mert mire kézzel leírod, már meg is jegyezted. Jó esetben a vázlatpontokról eszedbe fognak jutni a kisebb részletek is, ha nem, akkor bármikor visszajöhetsz az oldalra elolvasni. Minél nehezebb szöveget kell megtanulni, annál jobb módszer a kézírásos tétel készítése. Kémiai, matematikai tételeknél érdemes tízszer, vagy ha kell, ötvenszer is leírni ugyanazt, mert azokat még nehezebb megjegyezni. Remélem, tudtam segíteni. 🙂 Jó tanulást kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük